





Paketleme 5 kg
FİZYOLOJİK AKTİVATÖRLER
eK-lon MAX
STRESE KARŞI DIRENCI ARTIRIR
ek-lon MAX, Ecklonia maxima deniz yosununun yapraklarından elde edilen bir özdür. Ekstrakt, bitkileri ve mahsulleri çevresel strese, özellikle de kuraklığa karşı daha toleranslı hale getiren biyostimülan özelliklere sahiptir. Ek-lon MAX sadece yapraklardan ve kontrollü bir sıcaklıkta üretilir. Bu işlem polisakkaritler, polifenoller ve doğal hormonlar gibi tüm biyoaktif bileşenleri korur. Tüm bu bileşikler kök büyümesini teşvik etmek için birlikte hareket eder ve bu da su ve termal stres üzerinde faydalı etkilerle su ve besin maddelerinin emilimini artırır. ek-lon MAX'ın hem yapraktan hem de gübreleme yoluyla uygulanması, mahsulleri stresten koruyarak verim ve ürün kalitesi üzerinde olumlu etkiler yaratır.
Kültür | Başvuru zamanı | Dose fogliare* | Dose fertirrigazione* |
---|---|---|---|
Meyve veren sebzeler (Anguria, Cetriolo, Melanzana, Melone, Peperone, Pomodoro, Zucchino, Zucca) | Fidanlıkta: fidelerin üzerine haftada bir kez 2-3 kez uygulayın, fide tepsisini dikimden önce 1:100'lük bir çözeltide ıslatın Tarlada: ekimden 15 gün sonra başlayarak, 15 gün aralıklarla 2-4 uygulama |
200-300 g/ettolitro | 3-6 kg |
Diğer sebzeler (Aglio, Broccolo, Carota, Cavolo, Cavolfiore, Cipolla, Finocchio, Porro) | Fidanlıkta: fidelerin üzerine haftada bir kez 2-3 kez uygulayın, fide tepsisini dikimden önce 1:100'lük bir çözeltide ıslatın Tarlada: ekimden 15 gün sonra başlayarak, 15 gün aralıklarla 2-4 uygulama |
200-300 g/ettolitro | 3-6 kg |
Yeşil yapraklı sebzeler (Cicoria, Lattuga, Radicchio, Rucola, Scarola, Sedano, Spinacio) | Fidanlıkta: fidelerin üzerine haftada bir kez 2-3 kez uygulayın, fide tepsisini dikimden önce 1:100'lük bir çözeltide ıslatın Tarlada: ekimden 15 gün sonra başlayarak, 15 gün aralıklarla 2-4 uygulama |
200-300 g/ettolitro | 3-6 kg |
Olivo e Vite | 3 uygulama: 5-10 cm tomurcuklar, çiçeklenme öncesi, 4-6 mm çapında üzüm | 300-400 g/ettolitro | 4-8 kg |
Actinidia | 3-4 uygulama: çiçeklenme öncesinden itibaren, her 15 günde bir tekrarlanmalıdır | 300-400 g/ettolitro | 4-8 kg |
Turunçgiller (Arancio, Bergamotto, Clementina, Limone, Mandarino) | 3-4 uygulama: çiçeklenme öncesinden itibaren, her 10-14 günde bir tekrarlanmalıdır | 300-400 g/ettolitro | 4-8 kg |
Yumuşak çekirdekliler (Cotogno, Melo, Pero) | Çiçeklenme öncesi, taç yaprakların dökülmesi, 20 mm çaptan başlayan meyve büyümesi: her 10-15 günde bir uygulama | 300-400 g/ettolitro | 4-8 kg |
Sert çekirdekliler (Albicocco, Ciliegio, Nettarina, Pesco, Susino) | 4-6 uygulama: çiçeklenmeden veraison'a (renk değişimi) kadar, her 15 günde bir | 300-400 g/ettolitro | 4-8 kg |
Fragola | Fideleri dikimden önce 1:100'lük çözeltide bekletin Çiçeklenme başlangıcından itibaren: 15-20 gün aralıklarla 2-3 uygulama | 300-400 g/ettolitro | 4-8 kg |
Frutti a guscio | Dişi çiçek salkımının çiçeklenmesinden itibaren: Her 15 günde bir 3-5 uygulama | 300-400 g/ettolitro | 4-8 kg |
Baklagiller (Fagioli, Lenticchie, Piselli) | 4 uygulama: 3 ila 5 yaprak, çiçeklenme öncesi, tam çiçeklenme ve bakla gelişiminde | 200-300 g/ettolitro | 3-6 kg |
üzümsü meyveler (Lamponi, Mirtilli, More, Ribes) | Çiçeklenme öncesinden itibaren, her 7-10 günde bir tekrarlanacak 3-4 uygulama | 200-300 g/ettolitro | 3-6 kg |
-
Meyve veren sebzeler (Anguria, Cetriolo, Melanzana, Melone, Peperone, Pomodoro, Zucchino, Zucca)200-300 g/ettolitro3-6 kgFidanlıkta: fidelerin üzerine haftada bir kez 2-3 kez uygulayın, fide tepsisini dikimden önce 1:100'lük bir çözeltide ıslatın
Tarlada: ekimden 15 gün sonra başlayarak, 15 gün aralıklarla 2-4 uygulama -
Diğer sebzeler (Aglio, Broccolo, Carota, Cavolo, Cavolfiore, Cipolla, Finocchio, Porro)200-300 g/ettolitro3-6 kgFidanlıkta: fidelerin üzerine haftada bir kez 2-3 kez uygulayın, fide tepsisini dikimden önce 1:100'lük bir çözeltide ıslatın
Tarlada: ekimden 15 gün sonra başlayarak, 15 gün aralıklarla 2-4 uygulama -
Yeşil yapraklı sebzeler (Cicoria, Lattuga, Radicchio, Rucola, Scarola, Sedano, Spinacio)200-300 g/ettolitro3-6 kgFidanlıkta: fidelerin üzerine haftada bir kez 2-3 kez uygulayın, fide tepsisini dikimden önce 1:100'lük bir çözeltide ıslatın
Tarlada: ekimden 15 gün sonra başlayarak, 15 gün aralıklarla 2-4 uygulama -
Olivo e Vite300-400 g/ettolitro4-8 kg3 uygulama: 5-10 cm tomurcuklar, çiçeklenme öncesi, 4-6 mm çapında üzüm
-
Actinidia300-400 g/ettolitro4-8 kg3-4 uygulama: çiçeklenme öncesinden itibaren, her 15 günde bir tekrarlanmalıdır
-
Turunçgiller (Arancio, Bergamotto, Clementina, Limone, Mandarino)300-400 g/ettolitro4-8 kg3-4 uygulama: çiçeklenme öncesinden itibaren, her 10-14 günde bir tekrarlanmalıdır
-
Yumuşak çekirdekliler (Cotogno, Melo, Pero)300-400 g/ettolitro4-8 kgÇiçeklenme öncesi, taç yaprakların dökülmesi, 20 mm çaptan başlayan meyve büyümesi: her 10-15 günde bir uygulama
-
Sert çekirdekliler (Albicocco, Ciliegio, Nettarina, Pesco, Susino)300-400 g/ettolitro4-8 kg4-6 uygulama: çiçeklenmeden veraison'a (renk değişimi) kadar, her 15 günde bir
-
Fragola300-400 g/ettolitro4-8 kgFideleri dikimden önce 1:100'lük çözeltide bekletin Çiçeklenme başlangıcından itibaren: 15-20 gün aralıklarla 2-3 uygulama
-
Frutti a guscio300-400 g/ettolitro4-8 kgDişi çiçek salkımının çiçeklenmesinden itibaren: Her 15 günde bir 3-5 uygulama
-
Baklagiller (Fagioli, Lenticchie, Piselli)200-300 g/ettolitro3-6 kg4 uygulama: 3 ila 5 yaprak, çiçeklenme öncesi, tam çiçeklenme ve bakla gelişiminde
-
üzümsü meyveler (Lamponi, Mirtilli, More, Ribes)200-300 g/ettolitro3-6 kgÇiçeklenme öncesinden itibaren, her 7-10 günde bir tekrarlanacak 3-4 uygulama
In caso di volumi diversi, per l'impiego con irroratrici a basso volume o a recupero di volume, ove, per una corretta bagnatura della vegetazione, possono essere sufficienti una minore quantità d'acqua rispetto ai Volumi Normali (VN), si suggerisce di fare riferimento alla dose di 200-400 gr per ettolitro (gr/hL).